Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A kép csak illusztráció

*A kép csak illusztráció

Brokkoli

Ár:
806 Ft
Fogyaszthatjuk nyersen, párolva, sütve, főzve, töltve, hús mellé köretnek, levesnek, mártásnak. 
Cikkszám: brokkoli-db
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 1.790,00 Ft/kg
Várható szállítás: 2020. július 10.
1 kg-nál kisebb mennyiség rendeléséhez segítség
Mennyiségi egység:
Menny.:db

Paraméterek

Információ Az egyéb mértékegységre (pl.:darab, doboz, fürt, stb...) vásárolt termékek esetében az irányárat a termék átlagos tömege alapján határozzuk meg. A termékek tényleges tömege ettől +/- 10%-al eltérhet.
Tárolás Már rövid tárolás után is megsárgulhat, megfonnyadhat, ezért célszerű felhasználásig egy tál hideg vízbe áztatva, nejlonzacskóval lefedve, hűtőszekrényben tárolni. Ha erre nincs mód, mosatlanul a hűtő gyümölcstároló rekeszében is tárolhatjuk.
Vitaminforrás Antioxidáns és rákmegelőző hatású növény. Kitűnő C-vitamin-, folsav- és bétakarotin-forrás, és gazdag növényi flavonoidokban is.

Leírás

Kevesen gondolnák, hogy a brokkoli milyen gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban.  A brokkolit mai formájában 300-400 éve ismert. Feltehetőleg Olaszországból terjedt el, napjainkban pedig nagy népszerűségnek örvend az USA-ban és Nyugat-Európában. Magyarországon csak az utóbbi 20 évben terjedt el. Szezonja novembertől márciusig tart.

Mit tartalmaz a brokkoli?

Tartalmaz A-, C-, E- vitamint, vasat, folsavat, kalciumot, foszfort, káliumot, glükozinolátokat, rostot és fehérjét.
Kiemelendő a benne lévő tokoferol (E-vitamin), niacin, pantoténsav, B1- és B2-vitamin is. A brokkoli kitűnő folsav- és ß-karotin-forrás.
Gazdag növényi flavonoidokban, indolokban és izotiocianátokban. Nagy mennyiségben tartalmaz klorofillt.

Fogyaszthatjuk nyersen, párolva, sütve, főzve, töltve, hús mellé köretnek, levesnek, mártásnak. Mint minden zöldség, a brokkoli is veszít vitamin és ásványi anyag értékéből pároláskor és fagyasztáskor. Kuktafazékban készítve megóvhatjuk a bennlévő vitaminokat, és mélyhűtésre is alkalmas. Könnyű emészthetősége miatt érzékenyebb gyomrúak is nyugodtan fogyaszthatják.